Neverovatno kokosovo ulje za lice, ruke, negu kože i još puno toga!

kokosovo ulje

Ulje od kokosa se upotrebljava na razne načine i u različite svrhe. Ono je jestivo i bogato masnim kiselinama, a čak 90% ulja od kokosa se sastoji od vitamina i polifenola (u manjim količinama). Poznato je da ove supstance imaju jak uticaj na zdravlje čoveka.

Dobija se iz unutrašnjosti kokosovog oraha. Ulje od kososa je jedno od najvrednijih otkrića za negu kože i zdravlja uopšte, jer ima najgušću teksturu i lekovita dejstva. Ono je puno zasićenih masti, a zasićene masti povećavaju dobar holesterol i smanjuju količinu lošeg holesterola. Na taj način sprečavaju oboljenja srca.

Mnogostruke primene kokosovog ulja

Najčešće je primenjeno u kulinarstvu, pogotovu kod prženja hrane gde čini dobar deo sastava margarina.

kokosovo ulje - odgovor na pitanje kako izbeliti zube na prirodan nacin kod kuce
Kokosovo ulje

Takođe, kokosovo ulje se može naći u sastavu sapuna i kozmetičkih proizvoda. Koristi se kao krema za ruke, ulje za masažu, a može se koristiti kao zamena mleka za telo.

Interesantna činjenica: U Šri Lanki i Indiji kokosovo ulje je najpopularnije kao gel za kosu.

Kao sto smo na rekli početku, koksovo ulje ima široku primenu. Ono nam može nam ublažiti određene probleme sa kojima se susrećemo svakodnevno. Može nam pomoći u uklanjanju zanoktica, kod ispucalih ruku, za negovanje kože tela, ali i za negu lica.

Povezano: Kokosovo ulje za izbeljivanje zuba kod kuće.

Kokosovo ulje za ispucale ruke

Kreće zima i hladno veme, a svi znamo da nam se ruke često osuše I ispucaju, a pored toga jave se i zanoktice, koje nisu ni malo prijatne. Najbolji način da to rešimo ovaj problem jeste da uzmemo nekoliko kapi ulja od kokosa i lepo utrljamo u kožu ruku. Koža će postati mekša, a zanoktice će se povući.

Kokosovo ulje i soda bikarbona za mekšu i hidriranu kožu

Piling od kokosovog ulja i sode bikarbone za kožu je izuzetno efikasan. Dobijamo ga kada pomešamo ta dva i blago utrljavamo u kožu. Nakon desetak minuta je potrebno da kožu isperemo. Ovakav piling deluje umirujuće, a koža je mekša i rehidrirana.

Kokosovo ulje za lice, protiv bora i za skidanje šminke

Maska za lice od meda i ulja kososa je odličan prirodan način da sačuvate mladolik izgled i lepu kožu. Međutim, pre nego što počnemo sa uputstvima za nanošenje nagovestićemo vam mali problem.

kokosovo ulje za lice
Kokosovo ulje za lice | Izvor: Wikipedia.org

Kod maski za lice od kokosovog ulja, može se desiti da ulje zatvori pore na licu zbog svoje gustine. Tako ono ostaje na površini kože, a u isto vreme se u porama stvara znoj koji bi trebalo da izbije na površinu. Na taj način se stvara idealna sredina za razvoj bakterija. Kao rezultat svega pojavljuju se akne i mitiseri. Dakle, ako imate masnu kožu nemojte koristiti kokosovo ulje.

Oni koji imaju normalnu i suvu kožu mogu koristiti kokosovo ulje. Treba napomenuti da je posebno dobro u slučaju da imate suvu kožu koja je podložna pucanju i perutanju.

Pravilno korišćenje jeste da operete lice toplom vodom, a na vlažnu kožu treba naneti ulje od kokosa. Zatim blagim, kružnim pokretima utrljavati, ostaviti 15-tak minuta i isprati.

Rezultat: Koža je mekša rehidrirana i mirišljava.

Kokosovo ulje u sebi sadži i druge vrste zasićenih masnih kiselina a to su miristinska, kaprilna, palmitinska, oleinska i linoleinska kiselina. One deluju tako da održavaju normalnu masnoću lica.

Ovo ulje u sebi takođe sadrži vitamin E koji pomaže u borbi protiv starenja kože i propadanja od sunca. Zato se koristi kao krema za lice, I one deluju tako da se odrzi normalna masnoca lica. Lagano je, koža ga brzo upija, tako da ne morate brinuti o odsjaju koji će ostati posle nanošenja.

A za skidanje šminke…

Jedan od većih problema devojaka jeste skidanje večernje jake šminke nakon ludog provoda… U slucaju da vas nije oduševila micelarna voda, kao ni sapun koji isušuje kožu, vreme je da probate za uljem od kokosa.

ulje od kokosa za skidanje sminke
Ulje od kokosa za skidanje šminke | Izvor: hippopx.com

Šminka je masna i ne može se rastvoriti vodom, pa se najbolje rastvara u drugoj masnoći. Probajte da iskoristite snagu kokosovog ulja i videćete da ćete bitku sa šminkom zasigurno dobiti. 🙂

Uklanjanje bora je moguće uz pomoć kokosovog ulja

U suštini zbog svoje lagane teksture, kokosovo ulje pomaže koži da bude mekša i elastičnija, a što se tiče bora može pomoći u njihovom uklanjanju. Velikoj većini ženske populacije su poznate bore, pogotovo one oko očiju, za čije vam uklanjanje ovo ulje može pomoći. Ipak, kada su u pitanju bore koje su nastajala godinama, njih uz pomoć kokosovog ulja ne možemo ukloniti.
Za to su odlični malo jači, ali prirodni preparati kao što je krema za lice od sluzi puža.

Bolesti srca, gojaznost, bakterije i efikasnost ulja u lečenju istih

Populacije koje konzumiraju kokos u ishrani su među najzdravijima na planeti. Najbolji primjer takve populacije je Tokelaua, koji žive u južnom Pacifiku. Oni u svoje telo unose više od 60% kalorija iz kokosa i najveći su potrošači zasićenih masnoća u svetu. Ti ljudi sui izvrsnog zdravlja, bez dokaza o bolestima srca.

kokosovo ulje za negu zdravlja
Kokosovo ulje i zdravlje | Izvor: Wikipedia.org

Gojaznost je danas jedan od navećih zdravstvenih problema u svetu.

Naime, srednji trigliceridi koje ulje kokosa ima, mogu povećati potrošnju energije za čak 5% što dovodi do gubitka kilograma, u dužem periodu korišćenja.

Kašika ulja dnevno uz neki topli napitak (kafa), će vam pomoći da izgubite višak kilograma. Istraživanja su pokaala da ako konzumiramo kokosovo ulje, gubimo kalorije bez vežbanja, smanjuje nam se apetit, a samim tim i mršavimo. Sjajno, zar ne?

Jedna od kiselina koju sadrzi kokosovo ulje jeste Laurinska kiselina, koja odbija bilo kakve infekcije, ubija bakterije, gljivice i viruse. Ona u sebi sadrzi jako antibiotsko dejstvo. Skoro 50% u kokosovom ulju jeste ova kiselina. Dokazano je da ubija najčešću bakteriju kod ljudi, kandidu.

Zaključak

Dakle, konzumiranje kokosovog ulja nikako ne može da bude pogrešan izbor. Ono je potpuno prirodno, a zdravije i delotvornije od ostalih proizvoda na koje svakodnevno nailazimo posebno kada je u pitanju zdravlje kože i kose, borba sa viškom kilograma, bakterijama, bolestima srca itd.

Kao što vidimo dobrobiti kokosovog ulja su mnogobrojne, zašto ih ne bismo iskoristili?

Please follow and like us:

Ostavi Komentar

Vaša email adresa se neće prikazivati.

Polja označena sa * su obavezna.

Gde se jos nalazimo

Budite u toku, zapratite nas i na društvenim mrežama.

© 2017 PAVSHOP All right reserved.