Pasta za zube sa aktivnim ugljem – Prednosti i Opasnosti

pasta za zube sa aktivnim ugljem

Razna su viđenja stomatologa kada je pasta za zube sa aktivnim ugljem u pitanju. Neki kažu da je izuzetno dobra za vaše zube, drugi se sa time pak ne slažu. Zato ćemo se potruditi da u ovom tekstu navedemo sve što je bitno i što odlikuje ovu pastu za zube.

Zastupljenost aktivnog uglja

Verovatno ste primetili da se o aktivnom uglju svuda priča. Čitava welness industrija je u poslednje vreme bacila fokus upravo na ovaj “sastojak”.

Ako vam je prva pomisao bila da se radi o običnom uglju koji koristite za roštilj, onda ste pogrešili. Ovaj crni prah nije sasvim običan. Aktivni ugalj je napravljen od školjki kokosovog oraha, sa još drugih sastojaka, kao odlično sredstvo za detoksikaciju.

pasta za zube sa aktivnim ugljem
Pasta za zube sa aktivnim ugljem

Aktivni ugalj se primenjuje u razne svrhu. Ima ga u maskama za lice, pilinzima za telo, energetskim napicima, pa i u šamponima i proizvodima za održavanje higijene zuba.

Kada je u pitanju upotreba aktivnog uglja u oralnoj higijeni, njegov doprinos je sledeći:

  • Aktivni ugalj sprečava karijes
  • Remineralizuje zube
  • Uklanja loš dah
  • Vrši detoksikaciju

Pre nego što navedemo ostale benefite aktivnog uglja kada su zubne paste u pitanju reći ćemo koju reč o istoriji aktivnog uglja.

Istorija upotrebe aktivnog uglja

Iako postoje dokumenti koji govore da se aktivni ugalj koristi čak od 1700-tih godina, njegova primena u medicini počinje 1800-tih.

Najranija naučna istraživanja pokazala su da je drveni ugalj efikasan u sprečavanju kliničkih efekata trovanja životinja i ljudi, čak 1835. godine.

Tih godina su se izvodili razni eksperimenti, u kojima su naučnici kao što je Toveri (1831.) uzimali smrtonosne doze otrovnih supstanci u kombinaciji sa ugljem. Rezultat je bio jasan, aktivni ugalj im je sačuvao živote.

U narednim godinama drveni ugalj je dodatno prečišćen i rafiniran, kako bi bile poboljšane njegove apsorptivne moći.

Danas se aktivni ugalj koristi u većini slučajeva kao sredstvo protiv trovanja, ali valja napomenuti da je on odličan za mnogo više od toga.

Kao sredstvo koje se koristi u oralnoj higijeni aktivni ugalj ima mnogobrojne prednosti. Mi ćemo obratiti pažnju na one najbitnije.

Prednosti paste za zube sa aktivnim ugljem

Pasta za zube sa aktivnim ugljem uklanja mrlje!

Aktivni ugalj je odličan u uklanjanju boja sa spoljašnje strane zuba. Ta boja koja može nastati od konzumiranja vina, kafe, bobica ili druge hrane će korišćenjem paste sa aktivnim ugljem ubrzo nestati.

kafa ostavlja tragove na zubima
Kafa ostavlja tragove na zubima

Napomena: Proizvodi od aktivnog uglja mogu ostaviti tragove na vašoj odeći. Pažljivo četkajte.

Zubna pasta sa aktivnim ugljem osvežava dah

Loš dah usled krvarenja desni ili upale desni može biti problem. Ipak, ukoliko koristite zubnu pastu za aktivnim ugljem, vratićete balans vašem oralnom mikrosvetu. Na taj način loš dah biće uklonjen.

Ova zubna pasta izbeljuje zube

Korišćenjem zubne paste sa aktivnim ugljem vaši zubi biće čisti i beli. Zašto ne iskoristiti prirodu i ono što nam nudi za beljenje zuba, zar ne?

Ipak postoje i brojne stvari na koje trebate obratiti pažnju kada kupujete ovakvu pastu za zube.

Opasnosti

Pasta za zube sa aktivnim ugljem može da uništi vašu zubnu gleđ.

Da, dobro ste čuli. Veoma je bitno da ovakva pasta za zube ne bude previše abrazivna. Ukoliko se to dogodi, onda su moguća oštećenja na vašim zubima. To svakako ne želite da dozvolite.

Aktivni ugalj od kokosa
Aktivni ugalj od kokosa

Zato se preporučuje da kupujete proverene paste, koje su prošle kliničke testove. Takođe paste za zube od kokosovog aktivnog uglja su preporučene. Ove paste se proizvode od školjki kokosovog oraha i predstavljaju najkvalitetnije zubne paste u ovoj kategoriji. Kupovinom kvalitetnih pasti bićete sigurni da će vaši zubi biti zdravi i beli.

Ukoliko niste sigurni kako da dođete do ove paste naručite klinički testiranu pastu za zube sa aktivnim ugljem na našem sajtu!

Please follow and like us:

Ostavi Komentar

Vaša email adresa se neće prikazivati.

Polja označena sa * su obavezna.

Gde se jos nalazimo

Budite u toku, zapratite nas i na društvenim mrežama.

© 2017 PAVSHOP All right reserved.